Pankkikriisi 1990 – luvulla

with Ei kommentteja

Suomen 1990 luvun alussa tahallaan järjestetty pankkikriisi oli Suomen taloushistorian suurin petosvyyhti. Rikoksiin syyllistyneet tahot eivät olleet yrittäjät, asuntovelalliset, työttömät tai tavalliset pankkien asiakkaat. Näitä erittäin moitittavia tekoja toteutti Suomen valtion puolesta Esko Ahon hallitus, presidentti Mauno Koiviston suojeluksessa. 

Suurimmat rikokset kiteytyvät kahteen petokseen. Ensinnäkin valuuttaluottotappiot eivät toteutuneet vaan yrittäjien kontolle siirrettiin täysin fiktiivinen saatava arvoltaan noin 10 mrd. euroa. Toinen petosvyyhti kietoutuu lokakuussa 1993 valtion ja pankkien välillä allekirjoitettuun ns. SSP pilkkomissopimukseen. Tämän sopimuksen ”kautta” yksityistä omaisuutta ”anastettiin” suoraan noin 43,4 mrd. euroa ja kun otetaan huomioon takaajien ja valtion pankeille suorittamat maksut kokonaissumma noussee noin 80 – 20 mrd. euron kokoluokkaan. 

Tästä voitte ladata pankkikriisi dokumentaation nimeltään isänmaanryöstäjät.