Perustuslaki

with Ei kommentteja

On tosiasia, että uudistettu ja vuonna 2000 voimaan saatettu perustuslaki on epäonnistunut. Erityisesti se on epäonnistunut hallituksen liian laajojen valtaoikeuksien suhteen sekä hallituksen ja poliittisen järjestelmän kontrollin puutteeseen.

Suomeen pitää palauttaa kansallisvaltioon uskova hallinto. ME KANSA kansanliike ajaa perustuslain muuttamista tai oikeastaan palauttamista aiempaan kokonaisuuteen, valtiosääntöön, lisättynä perusoikeusosiolla.

Olisi myös harkittava vakavasti muutamaa erillistä kysymystä lisättäväksi perustuslain tasoiseen säädökseen. Tarvitaanko perustuslakituomioistuinta ja tuleeko perustuslakiin kirjata demokratian peruspilari eli kansanäänestykset. Niin ikään tulisi harkita koko oikeushallinnon uudistusta eri tuomioistuinten suhteen.