Puolustus ja turvallisuuspolitiikka

with Ei kommentteja

Suomen puolustus- ja turvallisuuspolitiikka näyttäisi tällä hetkellä turvautuvan Natoon sekä naapurimme Venäjän mustamaalaamiseen ulkomaisen tahon tahdon mukaisesti. Suomen poliittinen johto on tehnyt Venäjästä meidän vihollisen Naton ja Yhdysvaltojen politiikan mukaisesti. Toiminnallaan ei ole saatu aikaan vain merkittävää taloudellista vahinkoa vaan myös viety Suomi lähemmäksi sotaa. Lisäksi näyttäisi siltä, että Suomen puolustusvoimat  olisi siirretty hyökkäysvoimiksi eri konflikteihin maailmalla.

ME KANSA kansanliike näkee meneillään olevan kehityksen vaarallisena, tuomittavana ja välittömästi muutostarvetta sisältävänä politiikkana. Yhdysvaltalaisten asiantuntijoitten mukaan, meneillään oleva Venäjän mustamaalaaminen perustuu heidän strategiseen tahtotilaan kyetä pitämään Eurooppa omana kuuliaisena alusmaanaan.

Suomen tulee nojautua Paasikivi Kekkosen linjaan ja olla sitoutumaton mihinkään ulkopuoliseen suuntaan. Silti voimme olla kunnioitettu kansainvälinen valtio. Tietoisesti maansa johtaminen sotaan ei vaadi osaamista ja älykkyyttä. Välttäminen sen sijaan vaatii älykyyttä, diplomaattista osaamista ja taitavuutta.

Olisi jokaiselle suomalaiselle hyväksi miettiä muutama asia suhteestamme Venäjään. Kannattaako jättää miljardeihin nousevat vientitulot saamatta. Miten Yhdysvallat reagoisi, jos Venäjä sopisi esimerkiksi Meksikon kanssa venäläisen sotilastukikohdan perustamisesta Yhdysvaltojen rajan tuntumaan. Miten luulette Venäjän suhtautuvan siihen, että heidän ehkä tärkein öljyreitti Pietarin tuntumasta aina Pohjanmerelle asti olisi Naton kontrollissa ja kannattaako Suomen olla mukana aktiivisesti sulkemassa ko. reittiä.