Udo Ulfkotte

with Ei kommentteja

Jokin aikaa sitten saksalaisen lehden toimittaja Udo Ulfkotte lopetti työnsä Frankfurter Allgemaine lehdessä. Hän paljasti samalla, että niin hänen työnantajansa kuin myös kaikki merkittävät muut eurooppalaiset julkaisut noudattavat CIA:n antamia ohjeita artikkelien kirjoituksen sävyn suhteen. Esimerkkinä hän mainitsi Venäjän suhteen käytävää mustamaalaamista ja sodan lietsontaa.

Olemme havainneet vastaavan kehityksen Suomessa. On siis kysyttävä, onko suomalaiset toimittajat ja media CIA:n ja muitten läntisen maailman tiedustelupalveluitten ohjauksessa.

Udo Ulfkotten lausunto omin sanoin:

“I’ve been a journalist for about 25 years, and I’ve been educated to lie, to betray—and not to tell the truth to the public. . . . The German and American media [is trying] to bring war to the people in Europe, to bring war to Russia. This is a point of no return, and I am going to stand up and say it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people not only in Germany, but all over Europe. . . . I am very fearful of a new war in Europe, and I don’t [want to see] this situation again. There are always people who push for war, and this is not only politicians, it is journalists too. We have betrayed our readers. . . . I’m fed up with this propaganda. We live in a banana republic [Germany], and not in a democratic country where we have press freedom.”  — Udo Ulfkotte

Udo Ulfkotten paljastuksista voitte lukea tästä ja tästä linkistä.