ME KANSA tiedottaa

with Ei kommentteja

15.6.2016

Olemme saaneet paljon palautetta sivustojemme suhteen. On löytynyt kirjoitusvirheitä ja käytettävyyteen liittyviä asioita. Virheet on ainakin tältä osin korjattu.

Keskeisenä kysymyksenä on noussut evästeitten käyttöön liittyvä ilmoitus. Jotkut ovat kokeneet ilmoituksen evästeitten käyttämisestä niin vaaralliseksi, että ovat luopuneet liittymisilmoituksen jättämisestä.

Olemme nyt muuttaneet itse ilmoitus seuraavasti:

Evästetekstiä muutettu, nyt siellä lukee: ”Tämä sivusto käyttää evästeitä”. Sitten on linkki Lisätietoa ja nappi OK.

Lisätiedoissa lukee:

”Tämä sivusto käyttää evästeitä sivujen käytettävyyden parantamiseksi. Jos jatkat sivujen käyttöä, hyväksyt samalla evästeiden käytön. Näet tämän viestin, koska EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiiviin perustuva Suomen sähköisen viestinnän tietosuojalaki edellyttää, että internetsivustojen käyttäjille tiedotetaan sivustolla tapahtuvasta evästeiden käytöstä.”

Lause ”tämä sivusto käyttää evästeitä sivujen käytettävyyden parantamiseksi” tarkoittaa käytännössä sitä, että sivusto lähettää sivulla kävijälle automaattisesti evästeen (cookie), ellei kävijä ole estänyt tätä toimintoa internetselaimessaan. Eväste jää internetselaimen välimuistiin, jolloin sivusto toimii nopeammin kävijälle, joka on käynyt sivuilla aiemmin.

Evästeen ansiosta internetselaimen ei tarvitse hakea koko internetsivustoa aina uudelleen.

Tällä on merkitystä erityisesti silloin, kun internetsivuston kävijämäärä kasvaa.

Sivustot (kaikkien sivustot olipa sitten varoitus tai ei) lähettää evästeen joka tapauksessa, joten tulimme siihen tulokseen, että asiasta kannattaa mainita sivustolla. Nimittäin enemmän kysymyksiä herättää se, jos käyttäjä huomaa sivuston lähettämän evästeen, mutta ei saa siihen liittyen mitään tietoa sivustolta.

Toivomme tämän ”ongelman” saavan sille kuuluvan mittasuhteen, eikä evästeet olisi esteenä yhteisen asian saavuttamiselle. Evästeet eivät saa olla isänmaamme pelastamisen tiellä.