Suomen johtajat sovittavat hirttosilmukkaa itselleen

with Ei kommentteja

 

3.8.2016

Talous on työkalu, jolla meidät ajetaan ensimmäiseksi nurkkaan. Talous eli tarkemmin sanottuna velka on se väline, jolla meidät on jo aikaa sitten otettu huostaan ja kontrolliin. Siis, vielä kerran, velkakirja, jota et pysty maksamaan muutamassa tunnissa käteisellä takaisin on ase, olkoon pommi, kivääri, pistooli tai mikä tahansa, jolla kuka tahansa voidaan likvidoida.

Kun Kreikka rämpi ensimmäisiä kertoja velkahelvetissään ja EU:n kiltit pojat ja tytöt antoivat lisävelkaa kirjoitin, että suunnitelma etenee Kreikasta Italiaan. Tätä seuraa sitten Espanja, Portugali, Irlanti ja lopuksi keskeinen Eurooppa. Deutsche Bank on ase, jota taasen saksalaiset voivat käyttää omissa neuvotteluissaan. Jos siis, joku himoitsee Saksan kaatamista voivat sikäläiset todeta rauhassa ”upotaan sitten kaikki yhdessä”. Tähän heillä on käytettävissään massatuhoase nimeltään derivaattainstrumentti. On nimittäin niin, että DB:lla on taseessaan maailman suurin roskakasa derivaattapapereita, ollen arvoltaan noin 73 biljoonaa dollaria eli 73.000 miljardia.

Olen havainnut menneinä aikoina kirjoituksia, joissa väitetään, ettei velkaa tarvitse koskaan maksaa takaisin. Minulle on myös käynyt selväksi, ettei kauppakeskuksen alennusmyynneissä ryntäilevillä ole ongelmia. Minulle on kerrottu kaikenlaista soopaa niin Suomen, Euroopan kuin läntisen maailman talouden tilasta. Talouden näkymät ovat se iso peikko, joka lymyää myös suomalaisten perheitten hyvinvoinnin taustalla.

Lainaisin tähän osioon Pauli Vahteran seinältä hänen kirjoituksensa Suomen asemasta tässä velkahelvetissä. Hän kirjoittaa seuraavasti:

 ”Velkakello mittaa valtion velan määrää ja on ylittänyt kuukausia sitten 100 miljardin euron määrän.

Parempi mittari on kuitenkin julkinen velka, joka kattaa myös kuntien velat. Se ylitti viime vuonna 130 miljardin euron määrän. Velka on yli kaksinkertaistunut vuodesta 2008. Velasta puuttuu eläkevastuuvelka, joka on noin 700 miljardia euroa. Siis eläkeläisille (nykyisille ja tuleville) annettu lupaus siitä, että eläkkeet maksetaan. Sijoitusvarojen määrä oli 178 miljardia euroa maaliskuun 2016 lopussa.

Kotitalouksien velat ovat 138 miljardia euroa, mikä on 1,25 kertaa enemmän kuin kotitalouksien tulot vuodessa.

Yritysten velat 228 miljardia euroa”.

Pauli Vahteran ansiokkaasta kirjoituksesta puuttuu mielestäni muutama keskeinen vastuuerä. Ensinnäkin Suomen valtio on taannut ulkomaisia ja kotimaisia velkoja ja vastuita noin 49 Mrd. euron arvosta. Nämä muuttuvat velaksi jos ajat tästä vielä huononevat. Lisäksi toisena vastuueränä on 1990 luvulla yksityisiltä henkilöiltä ja yrittäjiltä anastettu omaisuus joka varovaisenkin arvion mukaan nousee noin 300 – 400 Mrd. euroon.

Geopoliittinen muutosten aalto

Yhdysvallat on yrittänyt maailman poliisina pitää yksinapaisesta strategiasta kiinni hinnalla millä hyvänsä. Suomi on tähän politiikkaan sitoutunut jo Koiviston kauden alusta lähtien. Tämähän on tullut selväksi Suomen poliittisen johdon suulla aina viimeaikoihin asti, ”me olemme puolemme valinneet ja se on länsi”.

Elämme nyt hetkiä, joiden tiimellyksessä joko saadaan Suomen johdon niin haluama kolmas maailmansota aikaan tai sitten jotain muuta. Vaikuttavia tekijöitä tulee olemaan ainakin seuraavat asiat:

  1. Yhdysvaltojen presidentin vaalit – Clinton vai Trump.
  2. Turkin 9.8.2016 tapahtuvan Venäjän johdon tapaamisen seuraukset.
  3. Euroopan eri maitten reaktiot ja poliittiset suuntaukset suhteessa islamin invaasioon, Yhdysvaltoihin ja sen puristukseen, talouden romahtamiseen jne.
  4. Venäjän ja Kiinan toimet Euroopassa ja Yhdysvaltojen suuntaan.

Mikäli Hilary Clinton tulee valituksi kyyti tulee olemaan kylmää ainakin jonkin aikaa. Mittelö Venäjän ja Kiinan kanssa talouden, geopolitiikan ja asevoimien aloilla kuumenee äärimmilleen. Hänellä ei ole Kiinan ja venäjän tukea takanaan. Sen sijaan Trumpilla on ja on jopa lupaukset merkittävistä kultaan pohjautuvista takauksista uuden ns. Treasury dollarin liikkeelle laskemisesta. Tämä toki aiheuttaa FED:n konkurssin tai alasajon sekä mitä todennäköisemmin Maailmanpankin ja IMF:n poistumisen areenalta. YK:kin joutunee tuuliajolle. Lisäksi Trump keskittynee oman maansa teollistamiseen sekä vähentää resurssien haaskaamista esim. puolustusmenoista liittyen laajaan kansainväliseen tukikohtaverkostoon ja Naton toimintaan.

Turkki viimeaikaisten tietojen mukaan olisi lähentymässä Venäjää jopa siinä määrin, että jättää Naton. Mikäli tämä tieto pitää paikkansa niin se sysää liikkeelle monia asioita Euroopassa. Ranskassa äänen painot kiivastuvat siihen suuntaan, että sekin jättäisi Naton, koska allianssi Venäjän kanssa suhteessa islam kysymykseen tulisi olemaan tehokkaampi ja tuloksellisempi. Jos siis tämäkin tapahtuisi mitä tekee Saksa. Merkelille tullee lähtöpassit ja uudet tuulet puhaltavat sielläkin. Sitkeät huhut siis saisivat viimein vahvistuksensa, Saksa peruuttaa ulos Natosta. Luonnollisesti EU:kin kokisi todellisen loppunsa ja Euroopan sisäinen yhteistyö löytää uusia parempia muotoja. Saksaan liittyy olennaisesti Deutsche Bankin kohtalo. Kiinalaiset lienevät jo tehneet ”diilin” sen pelastamisesta ja siihen liittynee Saksan poliittisen johdon vaihtuminen.

Aiemmin olen jo todennut sen, että niin Venäjä kuin Kiinakin haluavat mahdollisimman pienimuotoista rähinää siirryttäessä uuteen Finanssijärjestelmään. He ovat Yhdysvaltojen tukena tietyin edellytyksin. He ovat myös Euroopan tukena. Islam kysymys on yhteinen ja se tulee ratkaista Euroopassa siten, että ISIS vyöryn takana olevat rahoittajakanavat saadaan tukittua.

SUOMI tässä yhteydessä

Suomen poliittisen-, sotilaallisen- ja virkamiesjohdon koalitio tavoittelee kuuta taivaltaa ilman mitään osaamista ja näkemystä. Natokysymystä kommentoivat ainakin kokoomuksen osalta niin tyhmät yksilöt, etteivät he taida edes itse ymmärtää mistä puhuvat. Tässä asiassa on helppo yhtyä Ahtisaaren ja muutaman muun näkemykseen ko. henkilöstä. Nato asian yhteydessä askartelevat YLE:n toimittaja ja muutama muu kyseenalainen yksilö. Yleensä näitä valtiollisia asioita hoidetaan korkealla osaavalla tasolla mutta ei tällä hetkellä.

Edellä kerrotussa asetelmassa Suomen korkeille johtajille jää ”Musta Pekka” käteen. He tulevat olemaan täysin tyhjän päällä. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä mitä tuolloin tapahtuu Suomessa. Kun tähän vielä lisätään se, että ME KANSA kansanliike tulee saamaan samaan aikaan kansainvälistä apua ja tukea usealta taholta niin keitto on valmis. Tämä on ja tulee olemaan murheellista aikaa suomalaisille mutta toivoa antavaa. Itse olen vakuuttunut siitä, että loppujen lopuksi ongelmat ratkeavat ja Suomi tulee jälleen kukoistamaan.